De FRANKIA YUCON 6.0 : genieten met twee

De meeste campervans zijn meestal voorzien met vier zitplaatsen, maar bieden toch slechts twee of drie slaapplaatsen.  Deze Yucon van Frankia wil geen twijfel zaaien : hij is strikt voorzien voor twee personen, de kinderen of kleinkinderen blijven dus gewoon thuis!  De Yucon kiest voor veel ruimte en laadvolume voor twee, ideaal dus voor langere toeren met de van.

 

Wat heeft hij te bieden?

Heel veel voor twee wil deze Yucon 6.0 dus bieden.  Zo beschikt hij over twee éénpersoonsbedden van 1,95 en 1,90m lang, die zich bovenop een grote garage bevinden die 1,43m hoog is.  Zodra je hoofdeinden van de bedden omhoog zet, heb je zelfs tot 1,90m laadhoogte.  Er past dus heelwat in, in de versie met een MTM van 3,5ton kan je nog 700kg bagage laden, maar er bestaat ook een versie met een MTM van 4,1ton.
Dankzij zijn goede isolatie en de dieselverwarming kan de Yucon in elk seizoen gebruikt worden.  Zodra het weer het toelaat kan je gezellig buiten eten dankzij de Inside-Outkeuken en de tafel die je makkelijk buiten kan installeren.

Voor wie is hij?

Zowel voor weekenduitstapjes als voor langere reizen is deze Yucon geschikt, zelfs in de winter.  Maar dan wel strikt voor twee personen, want er is geen zitbank voorzien, enkel de twee stoelen uit de cabine.  Goedkoop is hij zeker niet, met een vanafprijs net onder de € 70.000.  Daarvoor krijg je een degelijke en vooral stijvol ontworpen campervan.
Als optie kan je ook opteren voor een vierwielaandrijving.

Waarom zou je hem kopen?

Gezien het hoge prijskaartje is dit geen campervan voor enkele weekends per jaar, eerder eentje die ook voor verschillende langere toertjes wordt ingezet.  Hij laat zeker toe om veel spullen mee te nemen, hij beschikt over een ruime badkamer en kan alle seizoenen aan.  En uiteraard is hij prima afgewerkt met hogekwaliteitsmaterialen.  De perfecte van voor een veeleisend koppel met veel vrije tijd dus.

Welke versie kopen?

De Yucon 6.0 is gebouwd op de Mercedes Sprinter met 190pk, een stevige basis dus.  De instapversie is dik in orde, de vierwielaandrijving kan wel handig zijn als je in de winter (en in de sneeuw) wil gaan reizen.

Extra foto's

Reacties