#striktvoor2 : de Pössl P2 Relax

De meeste fans van campervans reizen wellicht met z'n tweeën, maar toch worden de vans vaak ingericht met vier zitplaatsen. Dat kan wel eens handig zijn om klein(kinderen) mee te nemen, maar is eigenlijk meestal plaatsverlies. In deze reeks #striktvoor2 ga ik op zoek naar campervans die slechts twee zitplaatsen bieden en dus in principe een veel nuttigere indeling toelaten. Vandaag een eerste campervan in de reeks : de Pössl P2 Relax. 

Wat heeft hij te bieden?

De Pössl P2 Relax is een 6m lange campervan op een Citroën Jumper of Fiat Ducato met een best originele indeling in v-vorm die er voor zorgt dat de campervan vaste bedden in de lengte kan combineren met een ruime badkamer en brede doorgang. Extra voordeel van de indeling : er is voor twee personen meer dan voldoende opbergruimte aanwezig, en die is ook nog eens heel doordacht ingericht. Rond het bed valt meteen op dat je niet meteen de klassieke hangkastjes rondom hebt, maar wel aan één zijde van het bed een set hogere hangkasten waarin je best wat spullen kwijt kan. Ook de laadruimte onder het bed is bijzonder goed uitgedacht, met onder meer een uitschuifbare kast die dan als opstap kan dienen. Tussen bed en badkamer is er ook nog plaats voor een handige apothekerkast met daarboven een vitrinekast. De badkamer is uitzonderlijk ruim, in tegenstelling tot veel campervans kan je hier zeker douchen zonder half boven het toilet te hangen. Het zijraam maakt het geheel ook zeer helder en luchtig. De wasbak is ruim bemeten en staat bovenop een ruim opbergmeubel. 

De keuken daarentegen is niet van de grootste, het werkblad is beperkt in oppervlakte maar kan wel uitgebreid worden door een klaptafeltje aan de ingang. En dankzij de voldoende bewegingsruimte kan je ook makkelijk de tafel als extra werkblad gebruiken. In de praktijk dus wellicht zeer goed werkbaar. En dan vraag je je wellicht af waar de plaats werd gevonden voor deze handige indeling? Wel, die werd gecreëerd door het weglaten van de zitbank achter de cabine, het doortrekken van de badkamer naar voren toe, en het bevestigen van de tafel aan de badkamerwand. Die tafel kan trouwens ook worden weggeklapt waardoor je extra veel bewegingsruimte ter beschikking hebt. 


Voor wie is hij?

De P2 Relax is uiteraard strikt beperkt tot camperaars die met z'n tweeën reizen, maar dankzij zijn doordacht ruimteconcept en uitgebreide opbergmogelijkheden kan hij zeker voldoen indien je voor een paar weken op stap wil.  Door de v-vorm in het interieur is de doorgang ook breder dan in de meeste campervans, je hoeft dus niet persé het BMI van een topatleet te hebben om met z'n tweeën handig in je campervan te kunnen bewegen.   

Waarom zou je hem kopen?

Ook hier is de voorwaarde sowieso dat je steeds met z'n tweeën gaat reizen, met als extra voordeel dat de uitgekiende indeling je heel veel opbergruimte oplevert zodat je ook langer dan een weekend op stap kan zonder kopzorgen.  Voor de prijs moet je hem niet laten, de prijs begint rond de € 43.000 voor de versie met 120pk.  Zoals elke Pössl is ook deze P2 Relax met meerdere meubeldecors beschikbaar, voor elk wat wils dus.  Als je nooit kinderen of kleinkinderen meeneemt, dan is deze Pössl zeker het overwegen waard.  


Reacties