#camperhacks : natte kleding drogen in je campervan

Campervans zijn meestal gezegend met allerlei clevere oplossingen, maar vaak zijn er toch bepaalde behoeften die onbeantwoord blijven, misschien omdat het heel specifieke behoeften zijn, maar soms ook omdat fabrikanten er nog niet bij hebben stilgestaan.  Dan is het altijd leuk om kleine hacks te gaan zoeken, en liefst ook nog te vinden, die het voor jou als oplossing doen.  Een eerste probleem dat ik wilde oplossen : wat doe je met natte kleding?

Een grote garderobe is zelden beschikbaar in een campervan, zelfs niet in een grote motorhome, dus komen natte jassen wel al eens op de leuning van de cabinestoelen terecht, wat ook niet echt aangenaam is.  En ook niet ideaal om ze snel weer droog te krijgen.  Maar toch heeft zo goed als iedereen wel degelijk een ruimte in zijn busje waar de jassen niet in de weg hangen en ook nog eens vrij snel drogen : de badkamer.

Toch niet aan dat droogrekje?

Nee, het droogrekje in onze Westfalia Amundsen is niet gemaakt om zware jassen aan te hangen, hooguit enkele handdoeken.  Waar dan wel?  Wel ik heb in een doe-het-zelf-zaak een standaard douchestang gekocht met verstelbare lengte (75 tot 125cm) en heb die, nadat ik hem op de juiste lengte had ingesteld, zo hoog mogelijk bevestigd in de badkamer.

Let wel op dat je de stang niet in de weg hangt van je douchekop en vooral je dakluik.  Je hoeft maar weinig ruimte vrij te laten boven de stang, er moet immers gewoon een haak van een kapstok tussen passen.  

Sneller droog

De badkamer is de beste plaats om de jassen te drogen, en wel om volgende redenen :

  • de jassen hangen niet in de weg (tenzij je naar toilet moet)
  • de ruimte is meestal goed verwarmd
  • het afdruppende water komt terecht in de douchebak en kan dus mooi weglopen
Heb jij zelf nog een betere oplossing voor het drogen van jassen?  Laat het dan even weten via een commentaar hieronder.

Reacties