De KABE VAN 2020 : voor wie het breed heeft

De Zweedse bouwer van caravans en campers Kabe komt voor het eerst met een buscamper op de markt.  De van staat op een Mercedes Sprinter-basis met achterwielaandrijving.  Aan een goedkope van hoef je je niet te verwachten. 


Wat heeft hij te bieden?

Geen lichte kost, de eerste van van Kabe.  Ondanks zijn vrij klassieke indeling heeft hij een MTM van liefst 4.2 ton.  Maar hij heeft dan ook alles aan boord wat je als bestuurder en passagier wensen kan, zoals een achteruitrijcamera, rijhulpsystemen, elektrische en verwarmde buitenspiegels, winterisolatie, vloerverwarming en het spraakbesturingssyteem MBUX van Mercedes.  En hij is met zijn 6.96m sowieso al niet van de kleinsten.  De basis is dus een Mercedes Sprinter met achterwielaandrijving, 163pk en een zeventrapsautomaat.


De indeling is zoals gezegd zeer klassiek, met twee draaibare stoelen in de cabine en een (brede) tweezitsbank erachter, de keuken naast de schuifdeur, de natte cel er recht tegenover.  Die natte cel een tussenwand die je kan draaien naargelang je toilet/wastafel of douche wil gebruiken.
Achterin vind je twee éénpersoonsbedden en veel kastruimte erboven en eronder.  De zitgroep kan, door het verschuiven van een stoel, nog verder verbreed worden.Voor wie is hij?

Eerste voorwaarde om met deze Kabe Van op reis te gaan is alvast te beschikken over het juiste rijbewijs.  Heb je dat op zak en wil je op alle gebied enkel het beste, dan is deze van je op het lijf gegoten.  Kabe doet op geen enkel vlak toegevingen, overal worden de beste materialen gebruikt, deze van zorgt voor een hoog comfortniveau en is bovendien extreem winterbestendig.  Je hebt de mogelijkheid om de zitgroep om te bouwen tot een kinderbed 160x60cm), maar toch lijkt deze Kabe vooral geschikt voor lange roadtrips met z'n tweetjes.


Waarom zou je hem kopen?

Als je de lat écht hoog wil leggen en zeker ook in de diepste winter wil rondtrekken, dan is deze Kabe Van een goede keuze.  De Sprinter verlegt onder de vans toch wel de lat wat betreft comfort en technologie, mede dankzij het MBUX.  Maar dat alles heeft een prijskaartje dat richting € 100.000 gaat.

Welke versie kopen?

De keuze is bijzonder eenvoudig omdat ... er geen keuze is.  Er is momenteel slechts één versie aangekondigd; mogelijk volgen later nog meer varianten.

Wat kost hij?

De startprijs ligt bij € 94.995, maar met wat opties ga je sowieso al snel over de 100.000.


Reacties