De OPEL VIVARO LIFE - minimalistisch busje

Na de Tourer en Combi+ lanceert Opel nu een derde variant van zijn Vivaro-busje, de Vivaro Life.  Die biedt naast veel zitplaatsen ook de mogelijkheid om de achterbank om te bouwen tot tweepersoonsbed en kan dus als minimalistische kampeeroplossing worden gebruikt.

Net als de twee overige uitvoeringen biedt ook de Vivaro Life veel ombouwmogelijkheden voor de zitstoelen.  De stoelen op de tweede rij kunnen 360 graden draaien, de derde zetelrij kan op rails verschoven worden.  Opel wil het gemak en de flexibiliteit van een busje combineren met het comfort van een personenwagen.

Weekenduitstap

Ook al claimt Opel dat de Vivaro ook voor langere reizen is geëigend, toch lijkt hij ons eerder de geschikte partner voor een weekendje uit.  Met z'n tweetjes, tenzij de kids in een bijzettentje willen slapen.  Handig voor een kouder nachtje is de optionele standverwarming.  Ook de klaptafel tussen de tweede en derde zetelrij is een aan te raden optie.  Ook mogelijk: extra verduisterde ruiten achterin, leder, verschillende infotainement en een Irmscher Style-pakket.

Rijk uitgerust

Wel standaard is een volledig bekleed interieur met LED-verlichting.  Je smartphone laden of een koelbox aansluiten kan dankzij twee USB-poorten en een 220V-stopcontact.  Daarnaast zijn ook een automatische airco, parkeerhulp en veelvuldig afstelbare voorstoelen tot het standaardpakket.  Aan de buitenkant zorgen in zwarte hoogglans afgewerkte deurgrepen en spiegelbehuizingen, verdonkerde achterruiten (achter de B-zuil) en tweekleurige lichtmetalen 17-inch velgen voor een eigen look.

De zoveelste nieuwkomer onder de busjes met kampeerambities dus, goed voor wie af en toe eens onderweg wil slapen.  Voor langere kampeervakanties kijk je echter beter wat hogerop.

Reacties