De CITROEN SPACETOURER RIP CURL concept

Citroën en Rip Curl tonen met de Citroën Spacetourer Rip Curl concept een onuitgegeven interpretatie van de Spacetourer.  Deze concept werd gerealiseerd in samenwerking met Dangel (voor de 4x4-aandrijving) en Pössl (voor de inrichting).
Hoewel beide merken claimen dat ze creatief en innovatief zijn, blijft de indeling van deze concept vrij klassiek voor een van, met een bed onderin en eentje in het verhoogde dak.  Dat verhoogde dak kan aan de voorzijde geopend worden zodat een soort balkon ontstaat.  Maar ook hier weer een oplossing die we eerder op Volkswagen-busjes zagen.


Fris design

Voor het design haalt de Rip Curl zijn inspiratie bij de vans van surfers.  Dat moet ondermeer blijken uit de tweetonige koetswerkkleur met beige en kaki.  Om die link met het surfen in de verf te zetten vertrekt deze Spacetourer op tournee door Europa, langs 22 bekende surf- en ski-oorden in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Zwitserland en Oostenrijk.  Wil je daar bij zijn, dan kan je op de site van Rip Curlx checken waar hij langskomt.


Video

Niks beters dan bewegend beeld om een concept in beeld te brengen.  In deze video tonen Citroën en Rip Curl wat de Spacetourer Rip Curl in zijn mars heeft.

 

Reacties