CAMPER: de Hymercar Ayers Rock

Het nieuwste model van Hymercar, de Ayers Rock, maakt een goede beurt.  Op slechts 5,41m vind je 4 slaapplaatsen en heel wat comfort.Echt overtuigen doet de Ayers Rock met het optionele hefdak (€ 3015).  Dan biedt hij 4 comfortabele slaapplaatsen terwijl je de eethoek niet moet ombouwen.  De keuken en de natte cel blijven altijd bereikbaar.  Op zo’n kleine oppervlakte is dat niet altijd het geval, knap werk dus van Hymercar.
Zeker omdat de Ayers Rock met de hoogte beperkt tot 2m70, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Pössl Vario 545 met vast hoogdak en een hoogte van 3m12.


Basis

De Hymercar Ayers Rock zit op een Fiat Ducato met een 2.3 liter van 130pk.  Hij beschikt over vier zit- en slaapplaatsen.

Wonen

Standaard zorgt een gasboiler voor verwarming en warm water, maar tegen meerprijs kan je ook kiezen voor diesel.  De natte cel beschikt, om ruimte te besparen, over een uitklapbare wastafel.  Die gewonnen ruimte komt het woongedeelte ten goede.  Je hebt nooit het gevoel dat die te smal zou zijn.  De eettafel kan ook handig opgeplooid worden zodat het makkelijker bewegen is in het woongedeelte.  Meerdere handige opties, zoals een koffer op een uitschuifbare plaat, maken het opbergen en organiseren van de achterste zone makkelijker.  


Slapen

Het bed in het hefdak is bereikbaar via een ladder en een luik in het plafond en beschikt over een degelijke matras van 200x135cm.  Ringverwarming is ook naar boven afgeleid en biedt dus wat warmte in koude dagen.
Het tweede bed vind je achterin en bestaat uit drie bedelementen die je kan opstapelen op de linkerkast indien je het bed niet gebruikt.  Opengeplooid vormen de drie delen een bed van 195cm op 125/110cm.


Cijfers

De Ayers Rock is 5,41m lang, 2,05m breed en 2,70m hoog. Hij beschikt over een waterreservoir van 100 liter en een koelkast van 65 liter.

Kortweg

De nieuwe Hymercar Ayers Rock is een leuke nieuwkomer die overtuigt door zijn partis en stijlvol interieur ondanks de beperkte afmetingen.  Met hefdak vergroot alleen maar de mogelijkheden van deze camper.  Als je met zijn tweeën reist kan je dan de achterzijde optimaal gebruiken als bergruimte.  

Naast een rijke standaarduitrusting kan je de Ayers Rock nog uitbreiden met talrijke opties zoals een schuifvliegenraam of een extra batterij.  

Reacties