CAMPER : de MINI Clubvan Camper, kamperen voor eenzaten.

Voor wie er graag eens alleen op uit trekt heeft MINI een kleine camper ontworpen op basis van zijn Club.
Niet echt voorzien op een lange vakantie maar eerder geschikt voor een weekendje weg of een festivalbezoek. Het concept van de Clubvan Camper is minimalistisch opgevat, de indeling voorziet naast de bestuurderszetel een éénpersoonsbed, een koelbox een een kleine keukenunit.
Een iPad echter de bestuurderszetel zorgt voor wat entertainment, al moet je jezelf al in bochten wringen om het scherm goed te zien. Eentje voor avonturiers dus, maar wel eentje die opvalt op de camping. Zeker als je ook nog eens in je naakte torso de handdouche gaat gebruiken die aangesloten is op een waterreservoir onderin de laadruimte. Het dak beschikt over een klein glasraam dat je kan openen om voor verluchting te zorgen. Bovenop het dak kan je op het rek allerlei bagage kwijt, moet ook want binnenin heb je daar niet echt veel plaats voor. De kleinste camper van de wereld beschikt tevens over een draagbare GPS, zodat je overal de weg vindt.


Naast deze éénmanscamper stelt BMW ook nog twee andere kampeervarianten voor, de MINI Cowley minicaravan voor twee personen en de MINI Countryman ALL4 Camp met een roof-top daktent, eerder geschikt voor het avontuurlijke sportieve koppel.

De naam van de MINI Cowley is de oorspronkelijke naam van de MINI-fabriek, waar ook al de originele BMC/Austin Mini werd gebouwd. Op de compacte afmetingen beschikt de Cowley over een tweepersoonsbed een een keuken met tweepitsgasvuur, watertank en wasbak. Een zonnepaneel laadt de on-boardbatterij en er is een 230-voltaansluiting voor de koelkast, TV/DVD en audio-uitrusting. Aan beide kanten kan je via een kleine deur met schuifraam het bed in. De schuiframen verwijzen alweer naar de klassieke Mini van voor 1969. De caravan is slechts 12 centimeter breder dan de MINI Clubman en weegt net geen 300 kg.

De MINI Countryman ALL4 Camp kiest voor een avontuurlijke aanpak. Met deze vierwielaangedreven Countryman wil je wel eens van het asfalt af, maar dankzij het bed boven je hoofd moet je je geen zorgen maken over het vinden van een slaapplaats. De daktent past trouwens evenzeer boven een gewone Mini of een Mini Clubman. Voor je gaat dromen, er zijn geen plannen om deze drie kampeervarianten in produktie te brengen, ze dienen enkel als show case om de mogelijkheden van het huidige MINI-gamma in de kijker te zetten.


Reacties