CAMPER : de Dacia Logan MCV Young Activity Van III

foto : Renault 
Dacia breidt zijn modellenreeks uit met de compacte SUV Duster, maar de dochteronderneming van Renault heeft ook met de Dacia Logan MCV Young Activity Van III leuke plannen : de goedkoopste camper op de markt produceren.  Deze camper wordt gebouwd door specialist Hymer.

Het belangrijkste kenmerk is de zogenaamde Tramper Van Box. De aërodynamische opbouw met hefdak is aangepast aan de vorm en kleur van de Logan MCV en is gemonteerd op de dakrails. Het GFK-dak kan je in zijn geheel bijna 80 cm optillen.  Daaronder bevindt zich een dubbel bed met een lengte van iets meer dan twee meter maar een breedte van slechts 1,37 meter. Eerder iets voor jonge pasgehuwden die nog graag dicht bij elkaar liggen.  Je bereikt dit bed door een afsluitbaar luik achteraan in het dak van de Logan.

Op de "begane grond" vind je een zithoek met opbergruimte en een uittrekbare kookplaat.  De achterste zitrij wordt ingeboet, maar de vijf voorste zitplaatsen blijven beschikbaar.   De zithoek kan ook nog omgebouws worden tot een bed voor twee kinderen of één volwassene.  Met dichtgeklapte box is de auto net geen twee meter hoog, dus kan je nog wel in de meeste parkeergarages terecht.  Desondanks heb je in de dakbox nog plaats om ook je beddegoed op te bergen.  In de winter kan je de hele opbouw ook verwijderen en de auto normaal gebruiken als combi.

Eind augustus beleven we de wereldpremière van de Young Activity Van III op het Caravan Salon in Düsseldorf.  De prijs blijft met 15.000 Euro op Dacia-niveau, wat echt wel heel redelijk is voor een auto met 87-pk benzinemotor al hadden we wel een ESP gewenst.  Een leuk aanbod alvast voor jonge avonturiers.

Reacties