De FORD BIG NUGGET CONCEPT : nog even geduld

De Nuggets van Ford zijn intussen een begrip geworden onder de vans, maar met de concept van de Big Nugget wil Ford het in de nabije toekomst nog wat groter zien.  Ze hebben dan ook geen keuze, want Volkswagen had diezelfde keuze al eerder gemaakt door de Grand California in de markt te zetten.

Wat heeft hij te bieden?


De Big Nugget Concept is 6m lang (net als de Grand California 600) en gebaseerd op de Ford Transit.  Hij wordt gebouwd bij Westfalia en dat is een garantie voor kwaliteit en degelijkheid.  Met een stahoogte van 2m kom je al een eind, in totaal beschik je over een volume van 13m3.
De indeling is zeer klassiek met een woon-/eetruimte voor vier personen (dankzij de draaibare cabinestoelen), een keuken aan de schuifdeur met daartegenover de natte cel, en achterin een dwarsbed voor twee.


Voor wie is hij?

Verwacht wordt dat deze concept ook heel snel in productie zal gaan en dan lijkt hij vooral geschikt voor zijn tweeën.  Vind je het bed in de Grand California 600 net iets te kort, dan is de Big Nugget een optie want hij biedt 5cm extra (2m).  Het interieur is in de typische strakke no nonsense-stijl die we van Westfalia gekend zijn en is daardoor ook tijdloos.  

Waarom zou je hem kopen?

Als je van wil die modern én tijdloos, strak getekend en van degelijke kwaliteit, dan is deze Big Nugget een goeie keuze.  De prijzen zijn nog niet gekend, maar dat kan wel eens een doorslaggevende rol gaan spelen als je hem in de weegschaal moet leggen met een Grand California.


Reacties