De VOLKSWAGEN MICROBUS komt er - ook als kampeerversie?

Op het Concours d’Elégance van Pebble Beach in California heeft Volkswagen bevestigd wat we eigenlijk al hoorden tijdens ons bezoek aan de Gläserne Manufaktur: er komt in 2022 een elektrische Microbus, die gebaseerd zal zijn op de I.D. Buzz concept die op de autosalons van Detroit en Genève werd getoond.
De batterijen zitten onder de vloer gemonteerd, waardoor de Microbus een lange wielbasis en korte overhangen heeft.  Een perfect recept voor een ruim interieur en veel bagageruimte met compacte buitenafmetingen.

MEB-platform

De Microbus staat op het nieuwe MEB-platform van Volkswagen en zal qua design veel elementen van het concept behouden.  Ook de modulariteit van het interieur, de connectiviteit en de autonome rijfuncties zullen het productiestadium halen.

Kampeerversie?

Uiteraard is dat nu nog koffiedik kijken, maar we hopen dat Volkswagen zelf, of een camperbouwer, een kampeerversie van deze Microbus zal gaan bouwen.  De binnenruimte is alvast aanwezig, de interesse bij het publiek zeker ook.  Samen met de e.Home van Dethleffs zijn ze dan alvast met twee.

Reacties