De VOLKSWAGEN CALIFORNIA XXL - Kingsize California

De geliefde Volkswagen California krijgt er een grote broer bij, namelijk de California XXL.  Die is niet gebaseerd op de Multivan zoals de klassieke California, maar wel op de grotere Crafter.
Voor deze concept werd een Crafter gebruikt met iets langere wielbasis om alle elementen van een kampeerauto te kunnen monteren, inclusief een badkamer.  Is de California ideaal voor kortere uitstappen, dan kan je met de XXL ook wel wat langer op pad.  Mede dankzij het verhoogde dak en de verlengde opbouw is de XXL best ruim te noemen, maar toch blijft hij goed wendbaar. De totale lengte bedraagt 6,24m.

Innovatieve oplossingen

Om het interieur optimaal te kunnen benutten werd gekozen voor enkele innovatieve oplossingen, zoals een opbouw met overhang (niet iedereen is even gelukkig met het design van de achterzijde), het panoramisch dak over bijna de hele lengte, LED-lichtrails, touch-lichtschakelaars of een bediening van de verlichting vanop een iPad.  De douchecel is uitschuifbaar, wat een grote douche creëert maar wel de toegang tot het bed belemmert.  Vooraan het bed projecteert een beamer je favoriete film of reeks op de want van de natte cel.


Hoog en droog

Dankzij het superhoge dak is er overal in de camper een stahoogte van 1,90m.  Het tweepersoonsbed achterin is ook zeer ruim, met bijna 2m breedte. De keukenhoek biedt twee kookpitten, een koelkast, een vergiet en een uitschuifbaar werkblad.  De Crafter beschikt daarnaast ook over heelwat rijhulpmiddelen om het gezelschap veilig ter plekke te brengen.

Kids kunnen mee

De California XXL is ideaal met z'n tweetjes, maar als de kids eens meewillen kan dat ook.  Die slapen dan in het bed boven de bestuurderscabine, dat 1,70 op 1,30m groot is.  Ouders kunnen wanneer het bed is uitgeschoven nog onder het bed langs om in- of uit te stappen, maar dan wel gebukt.

Video

Hieronder een presentatievideo van Volkswagen, met beelden van het interieur van de XXL.

 

Reacties