CAMPER: de Terra Camper Tecamp L


Terra Camper bracht onlangs een lange en stoere versie van de Tecamp op de markt, uiteraard op basis van de lange versie van de Volkswagen T5.  De Tecamp L is 5,29 meter lang, biedt zes zitplaatsen en is bedoeld om volledig autark te functioneren, klaar voor het avontuur met de familie dus.   

Zes zitplaatsen dus, een hele uitdaging om dat voor mekaar te krijgen. Terra Camper kan dit dankzij zijn flexibel systeem op rails, waarop individuele stoelen passen, net als het meubilair.  Alle meubelmodules kunnen makkelijk verplaatst of verwijderd worden.  Het busje kan dus zowel als campervan en als transportbusje dienen.  Uiteraard moet je voor het kamperen nog een extra tent of bustent voorzien om iedereen dan een slaapplaats te geven.  Met z’n zessen aan tafel zal buiten ook makkelijker zijn, het tafeltje binnenin is vooral nuttig bij het koken.
De keukenmodule verdient trouwens een woordje extra uitleg.   De module is smal en in L-vorm en is ook bereikbaar vanaf de draaibare stoelen in de cabine.   De keuken beschikt over een Waeco Compressor-koelbox  CF 25, een spoelbak in roestvrij staal, een tweepits gaspatronenkooktoestel, een verswatertank van 40 liter met dompelpomp en een afvalwatertank.  De koelbox staat op twee rails en kan daardoor zowel naar binnen als naar buiten worden geschoven.
Wat het slapen betreft heeft Terra Camper meerdere opties in de aanbieding, waarvan het Open-Sky-slaapdak veruit het meest interessante is.  Als je het hefdak en het panoramadakluik openklapt, dan kan je overal in de van rechtstaan.  Sterker nog, je kan het panoramadakluik ombouwen tot een uitkijkpunt door de stof weg te ritsen.  Met het hefdak naar beneden kan je het luik ook gewoon naar achteren schuiven, open laten bij het rijden en zo een cabriogevoel creëren.  Het bed in het hefdak is 120 op 200 cm groot, even groot als het ombouwbed in de van.  
De basis van deze Tecamp L is dus de VW T5 met motoren van 75 tot 150kW en 5 of 6 handbediende versnellingen of een 7-traps DSG-automaat.   Een aanrader voor avonturiers, zeker in de stoere Rockton-editie met vierwielaangedreven 4-Motion versie.Reacties