De KNAUS BOXSTAR XL 2020 : hoog en droog

De nieuwe versies voor 2020 van de Knaus Boxstar, met de veelzeggende naam Boxstar XL, hebben als doel om nog meer opberg- en woonruimte te bieden op een vrij beperkt oppervlak. Dat doet hij in twee verschillende uitvoeringen, waarvan eentje zelfs vier langsbedden in de aanbieding heeft.  Toch even de moeite om er dieper op in te gaan dus.

Wat heeft hij te bieden?

Hoogte, dat is wat deze Boxstar XL extra te bieden heeft tegenover de concurrentie.  De high-dak-out is de wonderformule die Knaus hiervoor gebruikt, een vaste dakverhoging die voor extra binnenhoogte zorgt.  De meerlagige sandwichopbouw zorgt voor een goede isolatie van de opbouw.  Dankzij de hoogte kon ook een hefbed voorzien worden voorin, je kan dus met z'n vieren slapen zonder de zitgroep om te bouwen, ondanks de beperkte lengte van zes meter.De Lifetime XL biedt ook achterin twee langsbedden, naast de twee slaapplaatsen in de lengte van het hefbed, een vrij uniek aanbod onder de vans.
De Boxstar staat op een Fiat Ducato-basis met 120pk (optioneel 140pk).  Hij is beschikbaar in twee varianten :
  • de Boxstar Street XL, met dwarsbed achterin en hefbed voorin
  • de Boxstar Lifetime XL, met langsbedden achterin en hefbed voorin

Voor wie is hij?

Knaus maakt geen compromissen op het vlak van kwaliteit, deze van is dan ook geknipt voor de veeleisende klant.  En in deze van kunnen twee kinderen écht comfortabel meereizen, ook als ze al wat groter zijn, zonder dat je elke avond de zitgroep moet gaan ompuzzelen.  Er is trouwens nog een vijfde kinderbedje mogelijk (optioneel) door ombouw van de zitgroep.
Ook voor langere reizen is deze Boxstar XL trouwens geschikt, want er is dankzij de extra hoogte veel kastruimte boven het bed achterin voorhanden.

Waarom zou je hem kopen?

Als je vier vaste slaapplaatsen wil in een vrij compacte van, dan moet deze Knaus zeker op je shortlist komen.  Al hangt daar wel een prijskaartje van meer dan € 52.000 aan, een aanzienlijk bedrag al krijg je wel veel waar en kwaliteit voor je geld.

Welke versie kopen?

Doe ons toch maar de Lifetime XL, met de langsbedden achterin, want die bieden toch net wat meer slaapcomfort.  En de upgrade naar de 140 pk-versie voor zijn extra koppel.

Wat kost hij?

De XL-varianten vervolledigen het Boxstar-aanbod aan de bovenzijde en zijn dus de duurste varianten.  De optielijst is lang, de prijs kan dus nog wat oplopen als je in die lijst gaat shoppen.


VersieVanafprijs (€)
Knaus Boxstar Street XL52.590
Knaus Boxstar Lifetime XL53.290


 


Reacties